Ezt a blogbejegyzést azon barátaimnak írom, akik még mindig minden differenciálás nélkül azt terjesztik, hogy "túl nagy a magyar állam". Ajánlom nekik az állam méretéről és a versenyképességről nemrég írt bejegyzést, illetve az alábbi konkrét példát. Talán így Karácsonykor nem sütik rá a demagógia bélyegét.

Egy magyar gyermekotthonban egy gyermek napi étkeztetésére 684 forint jut! Ez az összeg pár hónapja lett növelve, korábban 440 (!!!) forint volt. Ezt napi ÖTSZÖRI étkeztetésre adja az állam egy gyerekre. Mindenki elképzelheti, milyen minőségű ételt lehet ebből nekik adni. Az árvaházak egy része folyamatos élelmiszeradomány gyűjtésből próbálja pótolni az elmaradt egészséges kalóriákat...


Havi ellátásra azok a gyermekek, akik otthonban laknak, de egyébként élnek a szülei, az otthon a családi pótlékot kapja meg utánuk: 14200 forint egy hónapra. Akiknek már nem élnek a szülei, árvaellátást kapnak. Ennek mértéke a szülő munkaviszonyban eltöltött éveinek számától, valamint keresetének mértékétől függ.

Ruházkodásra elvileg negyedévente 10 000 forintot kapnak az otthonok egy gyerek után, amit a gyakorlatban már évek óta spórolás miatt nem kapnak meg!!!

Valóban nagy a magyar állam?!?

(Nem sokára írok egy blogbejegyzést, amelyben bemutatom, hogy ma már szinte mindenkinél kevesebbet költ a magyar állam szociálpolitikára.)